Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Канелени сладки с джинджифил

Канелени сладки с джинджифил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Канелени сладки с джинджифил
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Не сме виновни ние, сигурно заради аромата на канела сме излапали всички сладки в чинията"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 - 310 г
  • масло - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 90 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • карамфил - 1 цвете, счукано или смляно
  • сол - 1 щипка
  • коняк - 1 с.л.
  • ванилова захар - 8 г (1 пакетче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и към него нарежете маслото на произволни кубчета. То задължително трябва да е твърдо, току-що извадено от хладилника. Започнете втриване с пръсти в брашното, докато стане на трохи.

Разбийте яйцето със захарта, меда, коняка, ваниловата захар и солта. Излейте тази смес при маслените трохи заедно със джинджифила, канелата, индийското орехче, бакпулвера и карамфила. Замесете с пръсти меко и гладко нелепнещо тесто, като ръсвате малко брашно, докато спре да ви лепне.

Оформете на топка, която завийте във стреч фолио и приберете в хладилник за 30-40 минути да се втвърди, след това разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина около 3 мм.

С формички изрежете сладките и подредете на малко разстояние една от друга в тавичката на фурната, покрита с хартия за печене.

Няма да се побере всичкото количество, така че ще се наложи да печете на два пъти. След като изрежете първата тавичка сладки, тестото трябва отново да направите на топка, увиете и приберете в хладилника, защото ще се е размекнало. Докато се изпече първата тава, ще е стегнало, така че спокойно ще можете да си изрежете и останалите сладки за втората тава.

Печете на 200 градуса 10 минути. Щом извадите от фурната, не пипайте сладките 3-4 минути, защото са все още горещи и меки, могат да се начупят, после си се втвърдяват.

Изключително ароматни и вкусни!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих излозвала кокосово масло, за да е една идея по-здравословно, а и то ще придаде много деликатен аромат и вкус
08.11.2019 14:46
1
1
Покажи всички подкоментари