Начин на приготвяне
Лука и чесъна нарязваме на ситно, а тиквичките и морковите - на средно големи кубчета.
Когато работим с мултикукър, независимо какъв вид ориз изполваме, задължително условие е да измием ориза много добре. Ако не направим това, оризът ни може леко да загори на дъното на съда.
От начало използваме програма FRY, който пускаме за 10-15 мин и в малко мазнина запържваме зеленчуците. В този уред можем наистина да готвим с много малко мазнина, дори и когато говим ориз.
Мултикукърът има разграфени мерки за опрделеното количество ориз, което използваме колко вода трябва да добавим. Много удобна функция, която ни осигурява винаги чудесен резултат при приготвяне на ориз.
След като добавим водата, избирам програма RISOTTO. За моя мултикукър тя е с фиксарани градуси и времетраене 40 мин. Често оризът е готов и по-рано, така че по-добре след около 25-30 мин проверете готовността на ястието си.
Така приготвен оризът може да използвате като гарнитура, директна консумация или да прибавите към него месо, още зеленчуци, а защо не и да го използвате като заготовка за ориз по китайски.