Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Специалитет с Пилешко и Зеленчуци

Специалитет с Пилешко и Зеленчуци

Специалитет с Пилешко и Зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. обезкостени
  • соев сос - 1 с.л.
  • сирене - 200 г
  • гъби - 1 ч.ч. буркан
  • готварска сметана - 100 г
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • кашкавал - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички.

В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката.

В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути.

Пилешките филенца нарязваме на кубчета, като ги поръсваме със соевия сос и черния пипер.

Към зеленчуците прибавяме и филето.

Намаляваме котлона и оставяме месото и зеленчуците да се задушат за 15 мин.

Нарязваме сиренето на парчета и тях прибавяме, като разбъркваме и отгоре поръсваме с нарязания магданоз на ситно.

Готовата смес прехвърляме в гювечетата, като наливаме отгоре по 2 с.л. сметана.

Най-отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.

Поставяме във фурната и печем, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Denii Petrowa
Denii Petrowa
Хора уникално е благодаря за рецептата на тази вкусотия.
10.05.2020 14:06
1
1
Покажи всички подкоментари