Ризото с пиле по италиански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
18/03/2018
"Правили ли сте ризото - защото ние знаем как точно го правят италианците "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 170
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Почистете лука и го нарежете на дребно.

В дълбок тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете до златисто кубчетата пилешко филе за около 10 мин. Добавете лука и гответе, като разбърквате още около 5 мин.

Прибавете ориза и пържете около 5 -7 мин, докато оризът стане стъклен.

Добавете бялото вино и оставете ястието да ври около 3 мин. Разбъркайте и добавете 2 черпака от бульона. Разбърквайте, докато оризът абсорбира бульона. Добавете отново 1 черпак и отново разбърквайте.

Гответе така, докато ризотото поеме целия бульон. Оризът трябва да остане леко твърд.

Преди да отместите от котлона, добавете маслото и пармезана и разбъркайте няколко пъти, докато се разтопи маслото.

Сервирайте горещо, като поръсите с малко пармезан.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар