Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле с плънка по италиански

Пиле с плънка по италиански

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле с плънка по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Направете го като италианците - с много стил и страст"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • шунка - 150 г пилешка
  • пилешки дробчета - 150 г
  • лимони - 1 брой
  • чесън - 15 г
  • червен пипер - 1 щипка
  • масло - 150 г краве
  • розмарин - 3 листенца
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на ситно, а чесънът и листенцата розмарин се стриват. Пилешките дробчета се нарязват на дребно и се прави плънка от шунката, дробчетата, чесъна, розмарина, солта и черния пипер.

Пилето се изчиства и се пълни с плънката, зашиват се отворите, а отгоре се полива с лимонов сок и се поставя в намазана с масло тавичка. Тавата се покрива с фолио и се пече 2 часа на 160 градуса. Отстранява се фолиото и се пече още 10-15 минути, докато пилето стане златисто.

Картофите се почистват, нарязват се на едри кубчета, сваряват се в подсолена вода. Когато са готови, се оцеждат и върху тях се излива сгорещено кравето масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: