Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Свинско с праз и ориз на тиган

Свинско с праз и ориз на тиган

Свинско с праз и ориз на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Лесно и вкусно - опитайте нашето свинско с праз и ориз на тиган, после ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • олио - 1 к.ч.
  • праз - 1 голям
  • ориз - 3/4 к. ч. от 80 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, почистеният праз се реже на полумесеци. В дълбок тиган се загрява олио и месото се запържва до зачервяване.

Добавя се нарязан праз и поръсваме със сол и черен пипер. Разбърква се докато омекне и спадне обема му.

Прибавя се измит и отцеден ориз и след 2-3 минути сипваме половината бульон, разтворен в гореща вода.

Поръсваме с подправки и котлона се намалява да се готви на тих огън, като периодично се разбърква докато ориза поеме течността, после сипваме отново от бульона и готвим до готовност на ориза и месото.

Сервираме ориза на тиган, поръсен с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Сложих повече месо и праз, получи се страхотно!
14.03.2023 00:29