Начин на приготвяне
Измийте, изчистете и направете малки дупки с ножа по чушките.
Смелете в кухненски робот пилешкото на кайма.
Нарежете лука и моркова но дребно. Запържете в малко мазнина. Добавете каймата, а след 5 минути - подправките и доматения сос. Сложете ориза и запържете наколко минути.
Изключете и напълнете чушките. Подредете в тенджера под налягане. Върху всяка чушка ръснете малко брашно. Затворете с капачетата.
Налейте вода, а след това сложете една малка чиния върху тях. Изчакайте да заври и затворете капака. Щом започне на изкача парата, варете 15-20 минути.
Направете соса, като разбиете двата жълтъка, киселото мляко и брашното с тел.
Изчакайте да излезе парата от тенджерата и отворете.
Сложете соса и върнете на котлона за пет минути.
Пълнените Чушки със Сос в Тенджера под Налягане са готови.