Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени Чушки със Сос в Тенджера под Налягане

Пълнени Чушки със Сос в Тенджера под Налягане

Пълнени Чушки със Сос в Тенджера под Налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Супер резултат за нула време - вижте как да приготвите невероятни пълнени чушки в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • ориз - 1.5 ч.ч. интеграл
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сос - 1 с.л.
  • За соса
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, изчистете и направете малки дупки с ножа по чушките.

Смелете в кухненски робот пилешкото на кайма.

Нарежете лука и моркова но дребно. Запържете в малко мазнина. Добавете каймата, а след 5 минути - подправките и доматения сос. Сложете ориза и запържете наколко минути.

Изключете и напълнете чушките. Подредете в тенджера под налягане. Върху всяка чушка ръснете малко брашно. Затворете с капачетата.

Налейте вода, а след това сложете една малка чиния върху тях. Изчакайте да заври и затворете капака. Щом започне на изкача парата, варете 15-20 минути.

Направете соса, като разбиете двата жълтъка, киселото мляко и брашното с тел.

Изчакайте да излезе парата от тенджерата и отворете.

Сложете соса и върнете на котлона за пет минути.

Пълнените Чушки със Сос в Тенджера под Налягане са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: