Печен овчи бут

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печен овчи бут2 / 2
19/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Само за майстори и мераклии - маринован и изпечен до съвършенство овнешки бут"

Необходими Продукти

  • овче месо - 2 кг
  • чесън - 7 ск. стар
  • пудра захар - 20 г
  • червено вино - 300 мл
  • масло - 80 г
  • сол - 5 ч.л.
  • черен пипер - 3 г млян
  • розмарин - 1 ч.л.
  • винен оцет - 300 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме червено вино и оцет.

Количеството вино, оцет трябва да е равно.

Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.

Разбъркваме цялата смес много добре.

Със сместа намазваме месото и увиваме с алуминиево фолио, като го оставяме в хладилника за около 5-6 часа.

Когато отминат часовете, развиваме и омазняваме с олио.

Поставяме го във фурната и печем за около час-час и половина.

Когато е готово, вадим заливаме с марината и го нарязваме.

Може да се поднесе с гарнитура от задушени зеленчуци и пресни картофи с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: