Начин на приготвяне
Измийте и подсушете добре пържолите, начукайте ги леко от двете страни с чукче. Поставете ги в купа и добавете предварително смесените и добре разбъркани продукти за маринатата.
Разтрийте ги добре с нея една по една и ги оставете за 30 минути - така да престоят на хладно.
През това време измийте гъбите и ги нарежете на филийки, обелете морковите и ги срежете на четири, а после, на по-къси парчета. Налейте и размажете олиото на дъното на тавата, върху него плътно подредете отцедените от маринатата пържоли и оваляни брашно.
В останалата марината прибавете нарязания зеленчук и го оваляйте добре в нея, разпределете го равномерна върху пържолите.
Сол не добавих, за мен достатъчно има в зеленчуковата подправка и соевия сос, но въпрос на вкус, ако желаете добавете.
Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 60 минути.
Извадете тавата и оставете така завита с фолиото за още 10 минути, сервирайте.
Задушените свински пържоли на фурна са готови.