Задушени свински пържоли на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру110357104413
20/03/2018
"Всяка хапка от тези пържоли трябва да се топи в устата, ясно ли е "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 811
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре пържолите, начукайте ги леко от двете страни с чукче. Поставете ги в купа и добавете предварително смесените и добре разбъркани продукти за маринатата.

Разтрийте ги добре с нея една по една и ги оставете за 30 минути - така да престоят на хладно.

През това време измийте гъбите и ги нарежете на филийки, обелете морковите и ги срежете на четири, а после, на по-къси парчета. Налейте и размажете олиото на дъното на тавата, върху него плътно подредете отцедените от маринатата пържоли и оваляни брашно.

В останалата марината прибавете нарязания зеленчук и го оваляйте добре в нея, разпределете го равномерна върху пържолите.

Сол не добавих, за мен достатъчно има в зеленчуковата подправка и соевия сос, но въпрос на вкус, ако желаете добавете.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 60 минути.

Извадете тавата и оставете така завита с фолиото за още 10 минути, сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар