Печени ябълки пълнени със стафиди, канела и ванилова захар

21/03/2018
"За печените ябълки като висша степен на кулинарно изкуство "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги изрязваме отгоре.

Издълбаваме семките и дръжката. Посипваме с лъжица захар всяка една. След това поръсваме с ваниловата захар.

Слагаме стафидите и поръсваме с канела.

Нареждаме ябълките в намазнена тава. Наливаме чаша вода. Печем в загрята фурна под фолио за около 20 мин да омекнат ябълките. Махаме фолиото и печем още малко.

Докато ябълките са още горещи, слагаме по 1 ч.л. мед.

Изчакваме да изстинат и сервираме по желание с мед, сметана или само ябълките със соса.

Бон апети!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар