Вкусно Козуначено Руло без Яйца

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
442
444
215
2
22/03/2018
"Колко ли е вкусно - не е нужно да гадаете, защото можете да си го приготвите и сами "
Приготвяне200 мин.
Готвене60 мин.
Общо260 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 800 грама
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 150 мл
  • захар - 10 супени лъжици
  • мая - 1 пакетче
  • лимонова кора - настъргана кора от един лимон
  • сол - 1 щипка
  • сладко - по ваш вкус
* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

Брашното изсипете в дълбока купа и направете по средата кладенче. Довавете захарта и разбъркайте добре. След това изсипете прясното мляко и разбъркайте отново. Добавете олиото и отново разбъркайте.

Сложете щипка сол и омесете добре полученото тесто. Оставете тестото на топло, за да втаса. Това става за 1-2 часа и зависи от температурата, при която стои. Тестото ще утрои размера си.

Когато тестото е готово го разделете на две части. Можете да направите две различни козуначени рула или две еднакви. Половината от тестото разтеглете с ръце и оформете в правоъгълна форма.

Намажете цялата повърхност със сладкото и навийте на руло. Поставете в намаслена тава и усучетете рулото.

Оставете го още 30 минути да втаса преди да печете. След това сложете във фурната.

Силиконова въртяща точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова въртяща точилка
10.99 лв.
Виж ››

Ако тестото често присъства на вашата трапеза под различна, вкусна форма, вероятно ви трябва удобна точилка, с която да го превръщате в такава. С удобни за захващане дръжки и въртящ се цилиндър, нашата силиконова точилка е идеална за целта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Интересно ми е какъв е вкуса, тъй като яйцата са най важни за козуначеното тесто. Колкото повече има толкова по добре. :)
0
0