Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Вкусно Козуначено Руло без Яйца

Вкусно Козуначено Руло без Яйца

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Вкусно Козуначено Руло без Яйца
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
260 мин.
Порции
12
"Колко ли е вкусно - не е нужно да гадаете, защото можете да си го приготвите и сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 грама
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 150 мл
  • захар - 10 супени лъжици
  • мая - 1 пакетче
  • лимонова кора - настъргана кора от един лимон
  • сол - 1 щипка
  • сладко - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното изсипете в дълбока купа и направете по средата кладенче. Довавете захарта и разбъркайте добре. След това изсипете прясното мляко и разбъркайте отново. Добавете олиото и отново разбъркайте.

Сложете щипка сол и омесете добре полученото тесто. Оставете тестото на топло, за да втаса. Това става за 1-2 часа и зависи от температурата, при която стои. Тестото ще утрои размера си.

Когато тестото е готово го разделете на две части. Можете да направите две различни козуначени рула или две еднакви. Половината от тестото разтеглете с ръце и оформете в правоъгълна форма.

Намажете цялата повърхност със сладкото и навийте на руло. Поставете в намаслена тава и усучетете рулото.

Оставете го още 30 минути да втаса преди да печете. След това сложете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересно ми е какъв е вкуса, тъй като яйцата са най важни за козуначеното тесто. Колкото повече има толкова по добре. :)
22.03.2018 12:39