Пиле с Лапад в Тенджера

22/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Завивате пилето с лапад и го задушавате, докато стане ужасно вкусно - това е рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1/2 пиле
  • лапад - 1 пакет замразен или буркан
  • пресен лук - 3 стръка
  • ориз - 1 к.ч
  • червен пипер - 1 к.л
  • зеленчукова подправка - 1 к.л
  • джоджен - 1 к.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, а лука на дребно. Сипете олио в тенджера и запържете месото, след което сипете и лука.

Заедно също ги запържете, поръсете с червения пипер и долейте топла вода. Варете на тих огън като бъркате на моменти и проверявате дали е полусварено месото.

Добавете и лапада, след като заври прибавете и ориза с джоджена.

Когато се свари оризът с месото изключете котлона и сервирайте топло ястието.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар