Начин на приготвяне
Измийте и изчистете едно голямо пиле и го разделете на порции. В голяма тенджера загрейте мазнината и запържете равномерно пилешкото.
Прибавете последователно ситно нарязания лук, ситно нарязаните пащърнак и магданозени корени и брашното.
Щом се запържат, добавете червения пипер, сол на вкус и малко топла вода. Оставете да се задушава, докато пилето омекне, като доливате по малко вода.
След това извадете готовото месо, прецедете соса от тенджерата и го разредете с виното. Върнете на котлона соса заедно с пилешкото и оставете да поври на слаб огън за около 10 минути.
След като свалите ястието от огъня, застройте соса с разбитите жълтъци и кисело мляко, маслото и подправете със сол, черен пипер на вкус и прясно скълцан магданоз.