Ориз с лапад

22/03/2018
"Поникне ли пресния лапад, не пропускаме да приготвим любимото си пролетно постно ястие - ориз с лапад"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 042
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • джоджен - 1 връзка
  • девесил - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • лапад - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 1 чаена чаша
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате зелените подправки, лука и другите подправки, без червения пипер.

Когато лукът омекне добавяте червен пипер на вкус и лапада, който е предварително нарязан и измит.

След като се задуши се добавя оризът с една чаша вода и периодично се налива вода до готовност на ориза.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар