Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Воденички с ориз и лапад

Воденички с ориз и лапад

Воденички с ориз и лапад
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пролетта е дошла, когато на трапезата сложим вкусни воденички с ориз и лапад"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 600 - 800 г сварени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • лапад - 300 г
  • олио - 70 г
  • сол - на вкус
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада и го поставяме в тенджера за около 3-4 минути, за да се задуши. След като го извадим го нарязваме.

Ориза го измиваме под течаща вода. Нарязваме лука на ситно. Почистваме воденичките. Аз ги слагам отделно да се посварят. Джоджена си нарязваме на ситно.

В мазнина поставяме нарязания лук и ориза и запържваме за около 3-4 минути. Към тях прибавяме измития и нарязан лапад, задушаваме, докато намали обема си.

Заливаме с гореща вода, може да ползваме и бульона от воденичките, но задължително да е горещ.

Така оставяме докато оризът стане почти готов и след това прибавяме и воденичките.

Разбъркваме добре и оставяме да ври до готовност. Преди да махнем от котлона поръсваме се с джоджена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: