Прясно зеле с пилешки кожички на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
444
2k
1k
890
3
23/03/2018
"Имате ли представа за какъв специалитет говорим или да повторим пак - това са хрупкави пилешки кожички с прясно зеле "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - зелка около 1. 2 - 1. 5 к
  • пилешки кожички - 600 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 препълнена чаена лъжичка
  • чубрица - щипка
  • сол - 1 ч. л.
  • домати - 150 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бялото зеле като за готвене. Посоляваме и намачкваме леко, за да се посвие.

Поставяме го в тава с капак (ако не разполагате с подобна тава с капак, използвайте алуминиево фолио).

Поливаме с олиото, поръсваме с червения, черния пипер, чубрицата и го разбъркваме.

Налейте около 100 мл вода, поставете капака и сложете в загрята фурна за около час.

През това време почистете пилешките кожички, измийте ги и запържете в тиган. Може да посолите леко и да добавите мъничко водичка, след като започнат да се топят.

Извадете тавата със зелето от фурната и добавете пасираните домати. Разбъркайте. Овкусете или посолете, ако е нужно. Разпределете пръжнатите кожички отгоре и полейте с мазнината, която са пуснали.

Върнете обратно във фурната без капак за няколко минути, за да се запече ястието.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар