Смути с райска ябълка и бисквити

23/03/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Здравословна закуска за шампиони "
Приготвяне10 мин.
Готвене2 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се загрява леко, в него се натрошават бисквитите и се оставя така.

Райската ябълка се бели и се поставя в блендер. Към нея се добавя и крушата (тя трябва да бъде мека и сочна, а не купешка, защото ако не е сочна няма да се получи хубаво смути). Следва и бананът. Трите плода се пасират до гладка консистенция и се оставят настрана.

Следва ябълката. Към нея се прибавя канелата. Много е важно канелата да се прибави само към ябълката, за да се откроява нейният вкус. Въпреки, че накрая всичко се смесва, канелата остава "прикрепена" към ябълката.

Канелата и ябълката се пасират. Получените две смеси се объркват зедно с помощта на лъжица или шпатула. След това се прибавя и млякото с бисквитите. Те няма нужда да бъдат пасирани, достатъчно с се разтворили в млякото, че да не се виждат в смутито, но парченцата им да се усещат при консумация.

Смутито се изсипва в малки бурканчета, защото става много сладко и доза от 200 мл е напълно достатъчна за един човек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар