Начин на приготвяне
Прясното мляко се загрява леко, в него се натрошават бисквитите и се оставя така.
Райската ябълка се бели и се поставя в блендер. Към нея се добавя и крушата (тя трябва да бъде мека и сочна, а не купешка, защото ако не е сочна няма да се получи хубаво смути). Следва и бананът. Трите плода се пасират до гладка консистенция и се оставят настрана.
Следва ябълката. Към нея се прибавя канелата. Много е важно канелата да се прибави само към ябълката, за да се откроява нейният вкус. Въпреки, че накрая всичко се смесва, канелата остава прикрепена към ябълката.
Канелата и ябълката се пасират. Получените две смеси се объркват зедно с помощта на лъжица или шпатула. След това се прибавя и млякото с бисквитите. Те няма нужда да бъдат пасирани, достатъчно с се разтворили в млякото, че да не се виждат в смутито, но парченцата им да се усещат при консумация.
Смутито се изсипва в малки бурканчета, защото става много сладко и доза от 200 мл е напълно достатъчна за един човек.