Турско реване с ликьор и бадеми

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
69
23/03/2018
"Каквото и да сте чували за турските сладкиши - не е преувеличено - наистина са невероятно вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 766
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се раздеят от жълтъците. Бакпулверът се смесва с брашното. След това белтъците се разбиват на сняг, а към жълтъците се прибавя захарта, след което се разбиват на пухкав крем.

Ликьорът се прибавя към сместа на жълтъците, след което се разбърква. Брашнената смес се прибавя също към жълтъците. Всичко се бърка до получаването на гладък крем.

След това с шпатула се взима част от разбитите на сняг белтъци и се прибавя към другата смес, Бърка се отново с шпатула много внимателно.

Взима се още малко от белтъците и така малко по малко, докато белтъците не свършат. Полученото рядко тесто се изсипва въру хартия за печене в правоъгълна тава - ако тавата е по-малка, ще се получи по-дебел блат. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 -25 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Орез това време се приготвя сиропът, като водата и прясното мляко се кипват и към тях се добавя захарта. Оставя се да се сгъсти и най-накрая се добавя и ликьорът, предназначен за сиропа. Трябва да се получи по-гъст сироп.

Когато блатът за реването е изстинал и хартията за печене е отстранена, върху реването се нареждат бадеми и отгоре се излива сиропът, за да запечата ядката върху сладкиша и да го сиропира.

Реването трябва да се остви да почива поне едно денонощие, за да поеме хубаво сиропа. Сервира се охладено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар