Начин на приготвяне
Това е любимия ми омлет! Майка ми го приготвяше като дете, а сега аз го правя често за моето семейство.
В купа разбивам яйцата заедно с чубрицата, шарената сол, черен пипер, брашното и содата. Оставям я настрана.
Нарязвам картофите на ситни кубчета и ги изпържвам до пълна готовност.
Тъй като рецептата ми е за два омлета, в една чиния изсипвам половината от вече готовите картофки, а другата половина, която остава в тигана, заливам с половината от разбитите яйца и готвя под капак на по-ниска температура, докато стегне омлетът.
Поръсвам за финал с червен пипер.
След първия омлет веднага си слагам втория.
Уникална вкусотия става! Бон апети!
Омлетът с пържени картофки е готов.