Домашна наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
03/12/2012
"Знаете ли как се приготвя най-вкусната домашна наденица? Вече знаете "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 127
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г крехко
  • сланина - 150 г
  • праз - 100 г (1 стрък)
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 20 г (2 с.л.)
  • карантия - пресни свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, сланината и празът се нарязват ситно. Прибавят се ситно счуканите подправки. Сместа се осолява и добре се омесва.

С нея се пълнят почистенити и измити черва, като се превръзват през 15-20 см с дебел конец. Приготвените наденици се прекат в съд, намазан със сланина.

Домашните наденици се поднасят топли с гарнитура от пържени картофи.

Барбекю сет от 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Барбекю сет от 4 прибора в калъф
22.99 лв.
Виж ››

Страхотен барбекю сет от 4 части, който всеки уважаващ себе си повелител на скарата трябва да има. Всички пособия за приготвянето на месо и зеленчуци са събрани на едно място в комплекта за барбекю, който търпеливо очаква своя нов притежател.

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
18.11.2019 22:14
според мен и с лютеница ще върви
0
0
Kiril Yakimov
Kiril Yakimov
25.02.2019 22:36
Здравейте. Невероятна рецепта. Правя я няколко пъти подред и едро смляна най ми допадна.
0
0
Зарко
Зарко
22.11.2013 16:40
Страхотни са. Правил съм ги няколко пъти. Само, че за моя вкус праза е много, намалил съм го на 1/3. А изпечени на дървени въглища са невероятни.
0
0