Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашна наденица»Домашна наденица със сланина и праз

Домашна наденица със сланина и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Домашна наденица със сланина и праз2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Знаете ли как се приготвя най-вкусната домашна наденица? Вече знаете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г крехко
  • сланина - 150 г
  • праз - 100 г (1 стрък)
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 20 г (2 с.л.)
  • карантия - пресни свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, сланината и празът се нарязват ситно. Прибавят се ситно счуканите подправки. Сместа се осолява и добре се омесва.

С нея се пълнят почистенити и измити черва, като се превръзват през 15-20 см с дебел конец.

Приготвените наденици се прекат в съд, намазан със сланина.

Домашните наденици се поднасят топли с гарнитура от пържени картофи.

Домашната наденица със сланина и праз е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
според мен и с лютеница ще върви
18.11.2019 22:14
Kiril Yakimov
Kiril Yakimov
Здравейте. Невероятна рецепта. Правя я няколко пъти подред и едро смляна най ми допадна.
25.02.2019 22:36
Зарко
Зарко
Страхотни са. Правил съм ги няколко пъти. Само, че за моя вкус праза е много, намалил съм го на 1/3. А изпечени на дървени въглища са невероятни.
22.11.2013 16:40
Евгения Манолова
Евгения Манолова
Изглежда много красиво и със сигурност е е много вкусно!
11.12.2012 18:22