Супа от пилешки фенери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Супа от пилешки фенери2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 - 4 пилешки фенера
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 2 пиперки
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 - 2 броя или 1 к.ч. доматен сок
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - на вкус
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте фенерите. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете. Прецедете бульона, обезкостете фенерите и добавете късчетата пилешко в бульона.

Добавете към врящия бульон и месо почистените и нарязани ситно зеленчуци. След малко прибавете и настърганите на ренде домати или доматен сок.

Оставете супата да се вари около 20 минути и я овкусете с подправките. Изключете супата и след 5 минути внимателно я застройте с разбитите кисело мляко и яйце.

Поднесете супата от пилешки фенери със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
43
33
21
10
Дай твоята оценка: