Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с хрупкава коричка

Шаран с хрупкава коричка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Шаран с хрупкава коричка
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Хрупкава коричка без пържене - не е трудно стига да знаете как, а ако прочетете рецептата ще научите"

Необходими Продукти

  • шаран - 4 бр. котлети
  • пшеничено брашно - 2 с.л
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион - няколко щипки
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • сол
  • за гремолата
  • хляб - 1 бр. филия
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - кората на 1 бр.
  • магданоз - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите шаран се измиват под течаща вода и отцеждат.

Двата вида брашно се смесват с черния пипер, солта, кимион и стрития сух магданоз.

Котлетите се овалват хубаво в сместа и се прехвърлят в тавичка с ностлана намаслена хартия за печене.

За гремолатата се наронва средата на една филия стар сух хляб. Добавя се наситненият пресен магданоз, пресована скилидка чесън, фино настърганата кора на един лимон (без бялата част, за да не горчи) и зехтинът. С получената смес чрез притискане хубаво се покриват шайбите шаран.

Тавичката се слага в предварително нагорещена на 180 - 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

Рибата се пече около 20 минути до образуването на хрупкава апетитна коричка.

Поднася се със свежа салата по избор.

Шаранът с хрупкава коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: