Начин на приготвяне
Сложете маслото в дълбок тиган. Добавете чесъна и задушете леко.
След това добавете малките нарязани на кубчета меса и разбъркайте, затворете капака и оставете на слаб огън за 6-7 минути, докато добре омекне месото.
След готвене добавете доматено пюре, червен пипер на прах и сол на вкус и свалете от котлона.
Разбийте печените патладжани върху дъската за рязане с остър нож, леко насолени.
Когато са добре смачкани, комбинирайте ги с киселото мляко от чесън в купа и разбъркайте добре.
Сложете сместа от кисело мляко и патладжан в чинията за сервиране. Поставете крехките месца отгоре. Добавете соса и сервирайте турския кебап.
Предложение за сервиране:
Можете да поднесете турския кебап в патладжан и мляко, като върху месото изсипете запръжка от масло и червен пипер.
Можете да използвате и цедено кисело мляко за рецептата.
Ще получите апетитен и завършен външен вид, когато добавите ситно нарязан магданоз върху турската гозба.
Коментари