Ябълков сладкиш с локум

Ябълков сладкиш с локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
26/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Животът е прекалено кратък, за да броите калориите или да пропускате десерта - насладете се на сочен ябълков сладкиш с локум"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. домашни
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 4 бр. смлени
  • ябълки - 1 голяма
  • локум - 4 - 5 кубчета
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Разбърква се бакпулверът в киселото мляко да шупне и добавяме в яйцата.

Прибавя се олио, канела и разбъркваме добре с брашното на гладка кексова смес.

Сипва се върху хартия за печене в тавичка.

Отгоре се разпределят нарязани кубчета от локума, ябълка и орехови ядки.

Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка около 30 минути.

Извадете върху решетка да се охлади и поръсваме с пудра захар.

Лесно и вкусно за всеки ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Greta Koleva-Tsankova
Greta Koleva-Tsankova
А колко е захарта?
28.09.2018 08:31