Захаросани Дюли

27/03/2018
"Думите не достигат, за да опишем ароматът на тези захаросани дюли - завладяващ и неповторим "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 536
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • дюли - 1 кг
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • кристална захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме дюлите. Нарязваме ги на кубчета.

Сипваме водата и захарта на котлона и кипваме. Добавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста.

Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа. Покриваме с алуминиево фолио.

Поставяме във фурната и печем 10-15 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме покрита с фолиото за 30 минути.

След това овалваме парченцата в захар и подреждаме чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар