Свинска Плешка, печена в плик

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свинска Плешка, печена в плик
Снимка: Зори
2 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Казват, че най-хубавите неща идват в малки пакети - ами и със свинското е така"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 400 г
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бира - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се измива и подсушава. С остър нож се правят прорези от двете страни. Поръсва се със сол, черен пипер и кимион.

Обелват се 4 скилидки чесън и се пресоват. С пресования чесън се натрива хубаво месото, като се стараем да влезе и в прорезите. След това месото се намазва с горчицата и се оставя да се овкуси поне за един час, колкото повече - толкова по-добре.

Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на едро по дължина. Останалите скилидки чесън се измиват, без да се белят.

Картофите, морковите и целите скилидки чесън се прехвърлят в плик за печене. Налива се бирата и се добавя сол, черен пипер и кимион.

Най-отгоре се слага плешката и се полива с олиото. Плика се завързва и се поставя в тавичка. Плика се надупчва с клечка за зъби от горната страна, за да не се подува при печенето.

Тавичката се слага в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.за около 1 час, до получаването на апетитен загар на месото.

Печеното свинско се нарязва на порциони парчета и се гарнира с печените зеленчуци.

По желание поръсете преди сервиране с лют червен пипер.

Свинската Плешка, печена в плик е много вкусна.

Свинско с картофи можете да приготвите по много начини, но резултатът е винаги вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: