Начин на приготвяне
Свинската плешка се измива и подсушава. С остър нож се правят прорези от двете страни. Поръсва се със сол, черен пипер и кимион.
Обелват се 4 скилидки чесън и се пресоват. С пресования чесън се натрива хубаво месото, като се стараем да влезе и в прорезите. След това месото се намазва с горчицата и се оставя да се овкуси поне за един час, колкото повече - толкова по-добре.
Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на едро по дължина. Останалите скилидки чесън се измиват, без да се белят.
Картофите, морковите и целите скилидки чесън се прехвърлят в плик за печене. Налива се бирата и се добавя сол, черен пипер и кимион.
Най-отгоре се слага плешката и се полива с олиото. Плика се завързва и се поставя в тавичка. Плика се надупчва с клечка за зъби от горната страна, за да не се подува при печенето.
Тавичката се слага в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.за около 1 час, до получаването на апетитен загар на месото.
Печеното свинско се нарязва на порциони парчета и се гарнира с печените зеленчуци.
По желание поръсете преди сервиране с лют червен пипер.
Свинската Плешка, печена в плик е много вкусна.
Свинско с картофи можете да приготвите по много начини, но резултатът е винаги вкусен!