Сочно пиле с ябълки и гъби

Сочно пиле с ябълки и гъби
Снимка: Изабел Илиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разбира се, че пилето е най-вкусно с ябълки, други въпроси имате ли"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • кисели ябълки - 2 зелени
  • печурки - 500 г
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • За соса
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка нарежда е бутчетата, които натриваме с подправките и меда.

Слагаме гъбите и нарязаните на кубчета ябълки. Заливаме с бялото вино и малко вода - около 100 мл. Печем на 180 градуса за около 40 мин.

След като се е изпекло пилешкото, взимаме купа, в която смесвате продуктите за соса (яйцата, киселото мляко и брашното), с непрекъснато бъркане към сместа добавяме от соса в тавата, докато не свърши.

С получената смес заливаме пилето и оставяме за 5-10 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: