Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Никулденски шаран

Никулденски шаран

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Никулденски шаран2 / 2
06/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"И тази година няма да пропуснем да почетем традицията, за Никулден сме се спрели точно на този Никулденски шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • ориз - 50 г
  • лук - 300 г (5 - 6 глави)
  • червен пипер - 10 г (ч с.л.)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук задушете в мазнината с малко вода до омекване. Прибавете ориза и задушете за 5-6 минути.

Овкусете сместа за плънката с червения пипер, залейте с топла вода, посолете и сипете в тавичка.

В средата сложете предварителни почистения и измит шаран. Сложете ястието да се изпече в умерено загрята фурна до готовност.

Това е рецепта за традиционен Никулденски шаран от село Остров, Врачанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Topato
Topato
Ние сложихме и малко орехи :)
08.12.2014 10:32
1
1
С.Денчева
С.Денчева
Префектно се получи, много го харесаха вкъщи!:) Мерси за рецептата!
13.12.2013 19:49
1
1