Пита Дебеланка

27/03/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4414001753
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - около 1 кг. + допълнително, ако има нужда
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • вода - за замесването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага маята, захарта, 2-3 с.л. от брашното и около 100-150 мл хладка вода, оставя се да шупне, после се прибавя 500 мл вода и олиото. Прибавят се пресятото брашно и солта.

Отначало се бърка с лъжица, като започне да се отлепя от съда, се премесва на ръка до меко и нелепнещо тесто. Окръгля се и се поставя в купата, покрито с фолио да втаса около час.

После отново се премесва и се поставя в намазнена голяма и дълбока тава да втаса, може и във фурната на 50 градуса или покрито с фолио.

След като втаса, се намазва с разбит жълтък и малко вода и се пече в загрята фурна на около 190-200 градуса до суха клечка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар