Начин на приготвяне
Разбиваме продуктите за блата с миксер, изсипва се в тавичка (около 26 см) с хартия за печене, пече се на 180 градуса до суха клечка.
Като изстине блатът, се разрязва на две части (получават се два дебели блата, но ако искате по-тънки, направете на половина с 2 яйца, тоест продуктите за блата разделени на две).
Предварително сме разбили продуктите за крема с миксер, в поднос се сиропира първият блат, разстила се половината крем, слага се вторият блат, сиропира се.
Намазва се отгоре и отстрани с останалия крем.
Тортата престоява няколко часа в хладилник и след това се украсява с разбитата сметана и глазурата.
Глазурата се приготвя, като всички продукти се загряват на слаб котлон и се бърка до получаване на еднородна смес.
Нанася се върху тортата.
Прибира се в хладилник да стегне.