Виенските кифлички на Ваня Джорджевич

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Виенските кифлички на Ваня Джорджевич
Снимка: Мария Симова
1 / 4
28/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви20 мин.
Общо80 мин.
Порции16
"Виенски кифлички чудо по изпитаната рецепта на Ваня Джорджевич"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа затоплете леко 100 мл прясно мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте, докато се разтворят. Добавете брашното и отново разбъркайте, покрийте и оставете на топло да шупне.

В по-голяма купа пресейте брашното, заедно със солта и бакпулвера оформете кладенче. Отделно разбийте леко яйцето с вилица и добавете олиото и останалото топло прясно мляко, разбъркайте.

Сипете яйчената смес в кладенчето и шупналата мая, в началото бъркайте, докато е възможно с шпатула, а после с ръце замесете меко тесто.

Веднага разделете тестото на 8 равни части, оформени на топчета. Всяко топче разточвате на кора с диаметър около 20 см. Подредете корите една върху друга, като помежду им нареждате тънки люспи нарязано масло, върху последната не слагате.

Разточете цялата купчина тесто и масло на кора, тънка 7-8 мм, нарежете на 16 триъгълника и навийте кифличките. Ако сте предвидили плънка, поставете я, преди да ги навиете.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия, и оставете да втасат.

Намажете ги с разбитото яйце и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: