Виенските кифлички на Ваня Джорджевич

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
28/03/2018
"Виенски кифлички чудо по изпитаната рецепта на Ваня Джорджевич "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 092
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа затоплете леко 100 мл прясно мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте, докато се разтворят. Добавете брашното и отново разбъркайте, покрийте и оставете на топло да шупне.

В по-голяма купа пресейте брашното, заедно със солта и бакпулвера оформете кладенче. Отделно разбийте леко яйцето с вилица и добавете олиото и останалото топло прясно мляко, разбъркайте.

Сипете яйчената смес в кладенчето и шупналата мая, в началото бъркайте, докато е възможно с шпатула, а после с ръце замесете меко тесто.

Веднага разделете тестото на 8 равни части, оформени на топчета. Всяко топче разточвате на кора с диаметър около 20 см. Подредете корите една върху друга, като помежду им нареждате тънки люспи нарязано масло, върху последната не слагате.

Разточете цялата купчина тесто и масло на кора, тънка 7-8 мм, нарежете на 16 триъгълника и навийте кифличките. Ако сте предвидили плънка, поставете я, преди да ги навиете.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия, и оставете да втасат.

Намажете ги с разбитото яйце и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар