Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Виенските кифлички на Ваня Джорджевич

Виенските кифлички на Ваня Джорджевич

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Виенските кифлички на Ваня Джорджевич
Снимка: Мария Симова
2 / 4
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Виенски кифлички чудо по изпитаната рецепта на Ваня Джорджевич"

Необходими Продукти

  • закваска
  • прясно мляко - 100 мл топло
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • други
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • бакпулвер - 5 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 620 г
  • масло - 250 г за корите
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • плънка по избор
  • сирене
  • мармалад
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа затоплете леко 100 мл прясно мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте, докато се разтворят. Добавете брашното и отново разбъркайте, покрийте и оставете на топло да шупне.

В по-голяма купа пресейте брашното, заедно със солта и бакпулвера оформете кладенче.

Отделно разбийте леко яйцето с вилица и добавете олиото и останалото топло прясно мляко, разбъркайте.

Сипете яйчената смес в кладенчето и шупналата мая, в началото бъркайте, докато е възможно с шпатула, а после с ръце замесете меко тесто.

Веднага разделете тестото на 8 равни части, оформени на топчета. Всяко топче разточвате на кора с диаметър около 20 см. Подредете корите една върху друга, като помежду им нареждате тънки люспи нарязано масло, върху последната не слагате.

Разточете цялата купчина тесто и масло на кора, тънка 7-8 мм, нарежете на 16 триъгълника и навийте кифличките. Ако сте предвидили плънка, поставете я, преди да ги навиете.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия, и оставете да втасат.

Намажете ги с разбитото яйце и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Виенските кифлички на Ваня Джорджевич са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: