Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен Пай с Круши и Шоколад

Лесен Пай с Круши и Шоколад

Лесен Пай с Круши и Шоколад
Снимка: Кристиан Александров
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Както всеки сладкиш с бутертесто и този е лесен, а вкусът е .... завладяващ"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка
  • круши - 4 бр. добре узрели
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме крушите от семките и ги обелваме. Нарязваме ги на тънки парчета и ги поръсваме с щипка канела.

От тестото изрязваме кръг и половината намазваме с шоколад. Върху шоколада разпределяме плътно крушите.

Намазваме крайчетата на тестото с прясно мляко.

Прехлупваме ненамазаната част от тестото върху крушите. Притискаме с вилица крайчетата на тестото, а отгоре правим дълги разрези с остър нож.

Намазваме с разбито яйце.

Смесваме захарта с останалата канела и поръсваме пая обилно.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Лесният Пай с Круши и Шоколад е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: