Никулденски шаран по селски

Фани ПоповаФани ПоповаНовак
06/12/2012
"Кулинарно предложение от кухнята на баба, на което никой не може да откаже "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 434
  • Преглеждания за месеца967
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран - 1.5 кг
  • олио - 80 мл
  • ориз - 80 г
  • лук - 250 г
  • червен пипер - 8 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещената мазнина и малко вода задушете накълцания лук. След като се запържи до златисто, бъркайте и добавете ориза 0 измит и отцеден предварително.

Прибавете червения пипер и солта. Долейте 250 мл топла вода. След 5-6 минути сипете сместа в подмазнена тавичка и поставете отгоре почистения шаран. Посолете шарана в тавата, намажете го с малко мазнина и сложете да се изпече до готовност в умерена фурна.

Друг вариант е да напълните със сместа шарана и да го зашиете. При това условие в тенджерата за плънката се сипва половината вода. След като оризът я поеме, се пълни шарана и в тавата се долива останалото количество вода.

Рейтинг

5 6
4 3
3 1
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар