Свински бузи на скара

ЗорицаЗорицаГуру94425629134
29/03/2018
"И изведнъж ни се прииска да зарежем всичко, което правим в момента и да включим скарата "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински бузи - 400 г
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол - за поръсване
  • сланина - 1 малко парче за намазване на скарата
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • магданоз - няколко стръкчета
  • домати - 2 - 3 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските бузи се нарязват на еднакви тънки филии. Поръсват се със сол, черен пипер, кимион и няколко ситно нарязани пера зелен лук и се оставят за час на хладно.

Скарата се загрява хубаво и се намазва с парчето сланина.

Свинските бузи се пекат до получаването на апетитни кафяви линии. Обръщат се и от другата страна.

Скарата отново се намазва хубаво със сланината и на нея се изпичат нарязаните на колелца глави кромид лук.

Свинските бузи се сервират топли, по три парчета на порция, гарнирани с кръгчета печен кромид лук, резени домати и стръкчета магданоз.

Чудесна компания би им правила и халба потна студена бира или вино!

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар