Начин на приготвяне
Свинските бузи се нарязват на еднакви тънки филии. Поръсват се със сол, черен пипер, кимион и няколко ситно нарязани пера зелен лук и се оставят за час на хладно.
Скарата се загрява хубаво и се намазва с парчето сланина.
Свинските бузи се пекат до получаването на апетитни кафяви линии. Обръщат се и от другата страна.
Скарата отново се намазва хубаво със сланината и на нея се изпичат нарязаните на колелца глави кромид лук.
Свинските бузи се сервират топли, по три парчета на порция, гарнирани с кръгчета печен кромид лук, резени домати и стръкчета магданоз.
Чудесна компания би им правила и халба потна студена бира или вино!
Свинските бузи на скара са много вкусни!
Ако ти допада рецептата, опитай и предложенията ни за свински пържоли на скара, свинско на скара и свински гърди.