Начин на приготвяне
Измийте свинския дроб и го почистете от кръвоносните съдове. Нарежете го на едри парчета и го залейте с прясното мляко (трябва млякото да го покрива). Млякото трябва да е студено.
Оставете черния дроб да престои в прясното мляко 1-2 часа на студено. След като дробът е престоял необходимото време, се отцежда добре, като се постави в гевгир.
Разбийте яйцата с бирата и бялото брашно. Разбийте хубаво. Не слагайте сол.
В друг съд смесете царевичното брашно със съвсем малко сол, черен пипер и кимион.
Пригответе си и трети съд, само с бяло брашно.
Потопете парчета дроб първо в чистото бяло, брашно, след това в панировката от яйце, бира и бяло брашно и накрая в царевичното брашно с подправките. Пържете в загрята мазнина до златисто.
Внимавайте, защото пръска. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте биреното мезе върху свежа зелена салата и купичка с млечен топинг.
Панираният свински дроб с прясно мляко е готов.