Кавърма от свинско месо с лук

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4664001904
30/03/2018
"Кавърма за чудо и приказ - любимо ястие, което с удоволствие приготвяме и хапваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 113
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.2 кг
  • олио или свинска мас - 120 мл
  • лук - 1.5 кг
  • домати - 300 г (консерва или нарязани пресни)
  • магданоз - за поръсване
  • люти чушлета - по желание
  • сол - 10 г
  • черен пипер - 2 - 3 г
  • червено вино - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се нарязва на кубчета, осолява се, слага се и черен пипер и се пържи в маста или олио, изважда се.

В същата мазнина се прибавя лукът, нарязан на едро, после доматите - на дребно нарязани, люти чушлета и виното.

Месото се прибавя и се задушава, докато остане на мазнина.

Поръсва се с магданоз на ситно нарязан.

Може да сервирате с гарнитура от пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар