Начин на приготвяне
Подгответе си продуктите да са ви готови, като премервате и пресявате брашното, леко затопляте прясното мляко и разтворете напълно меда в него.
Премерете захарта отделно, а яйцата да са били поне 1 час на стайна температура.
Подгответе и формата, в която ще печете кекса. Постелете разкопчаващ се ринг за торти с диаметър 22 см с хартия за печене. Включете фурната на 175 градуса.
В купата на кухненски робот чукнете яйцата едно по едно и го включете на 4 степен. На няколко пъти с кратки почивки добавете захарта, оставете да бърка до много пухкав крем.
Прибавете половината от меденото мляко и половината от брашното, оставете да се разбърка добре. Прибавете и останалите части на млякото и меда и отново бъркане.
Сипете сместа в постланата форма за торти и поставете тавата в нагрятата фурна, печете така за 10 минути.
След което намалете фурната на 160 градуса и допичате за още 30 минути. Изключете фурната и оставете тавата за още 10 минути в нея.
Извадете тавата и я тупнете върху плота от разстояние 10 см височина, за да излезе излишният въздух от кекса.
След 5 минути извадете от формата кекса и поръсете с пудра захар.
Японският Кекс е готов.
Коментари