Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и зрял боб

Пилешки бутчета с ориз и зрял боб

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пилешки бутчета с ориз и зрял боб
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Съчетайте всичко, което обичате в една - получихте ли пилешки бутчета с ориз и бял боб"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр
  • ориз - 1 к.ч. /100 г/
  • боб консерва - 400 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, намазвам бутчетата с олио и червен пипер, сол и черен пипер.

Поставям ги в тава върху хартия за печене и ги слагам във фурната да се изпекат за 30 мин на 180°C.

След това в тиган запържвам чесъна за кратко, лука, моркова и чушката.

Добавям ориза и него запържвам за кратко, добавям 2-3 с.л. вода и

изсипвам консервата боб заедно с маринатата в него и подправките.

Разбърквам хубаво сместа и доливам около-250-300 мл топла вода.

Изсипвам в керамична тава зеленчуковата смес и отгоре подреждам бутчетата,

които поливам с отделения сос при печенето им.

Ястието го запичам до хубаво завиране на 180 градуса и изключвам фурната.

След като оризът поеме течността, ястието е готово за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: