Мариновани пилешки гърди на скара

ЗорицаЗорица
Гуру
962
276
3256
6
31/03/2018
"Най-вкусните пилешки гърди в три лесни стъпки - мариноваш, печеш и хапваш с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 816
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 400 г
  • за маринатата
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • сол - 1 к.л.
  • сланинка - 1 парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разделят на две по средата и след това всяко парче се разделя внимателно по дължина на две филета.

В купа се разбъркват всички съставки за маринатата: ябълковият оцет, медът солта, черният пипер, кимиона, пресованата скилидка чесън и олиото.

Смесват се хубаво и месото се намазва с маринатата. Оставя се на хладно за няколко часа.

След това се изпича на добре загрята скара и от двете страни, като скарата се маже периодично с парче сланинка, за да не загаря месото

Поднася се с гарнитура по ваш избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар