Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновани пилешки гърди на скара

Мариновани пилешки гърди на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Мариновани пилешки гърди на скара
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-вкусните пилешки гърди в три лесни стъпки - мариноваш, печеш и хапваш с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • за маринатата
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • сол - 1 к.л.
  • сланинка - 1 парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разделят на две по средата и след това всяко парче се разделя внимателно по дължина на две филета.

В купа се разбъркват всички съставки за маринатата: ябълковият оцет, медът солта, черният пипер, кимиона, пресованата скилидка чесън и олиото.

Смесват се хубаво и месото се намазва с маринатата. Оставя се на хладно за няколко часа.

След това се изпича на добре загрята скара и от двете страни, като скарата се маже периодично с парче сланинка, за да не загаря месото

Поднася се с гарнитура по ваш избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: