Цяло агне печено във фурна

02/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваИноватор4554001893
"Трябва ви голяма фурна, пресно агънце и много мерак "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 902
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цяло агне 10 - 12 кг ( или плешка)
  • подправки
  • черен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 1 - 2 ч.ч. или вода за печенето
  • мащерка - 1 с.л.
  • олио - 100 - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се слага в голяма тава и се овкусява с подправките, слага се бира или вода, може и по малко от двете, полива се навсякъде с олиото.

Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 220 градуса около половин час, после на 170 градуса, докато месото се отдели от кокала.

Фолиото се маха и се допича до хрупкава коричка около 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар