Начин на приготвяне
Започваме с приготвяне на крема. Сипваме млякото в дълбока тенджера, добавяме ванилията и кипваме.
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем в дълбока купа и добавяме към тях брашното. Разбъркваме хубаво. Към тази смес сипваме врящото мляко.
Разбъркваме и връщаме новата смес обратно в тенджерата на котлона. Започваме да бъркаме енергично и внимаваме да не заври.
Когато кремът се сгъсти, го отместваме от котлона и го оставяме да се охлади. Когато се охлади прибавяме към него маслото и разбъркваме.
Нарязваме бананите на кръгчета.
Подреждаме един ред бисквити в правоъгълна тавичка и заливаме с крем, а отгоре подреждаме парченца банани. Така редуваме бисквити, крем и банани, като последното намазване с крем трябва да е по-естетично - да загладим и оформим.
След това украсяваме с парчета банан. Оставяме тортата да се стегне за няколко часа.
Коментари