Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Млечна пилешка супа с гъби

Млечна пилешка супа с гъби

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Млечна пилешка супа с гъби
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки фенер - 2 бр.
  • печурки - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • топено сирене - 150 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с.л., бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките фенери до момента, в който месото само се отделя от костта. Посолете бульона по ваш вкус. Обезкостете пилето.

В тенджерка загрейте кравето масло и запържете в него предварително нарязаните гъби за не повече от минута. Добавете и брашното, за да стане гъста кашичка.

Разводнете с бульона, в който сте варили пилето - до 700 мл. Изсипете в тенджерата пилешкото месо и млякото и когато сместа заври добре, прибавете ситно нарязаното топено сирене.

Бъркайте, докато сиренето се разтопи и оставете да ври, докато получите желаната гъстота.

Поръсете с черен пипер и подправете с лимонов сок.

По желание сервирайте с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: