Домашна Крем Пита

ПетяПетяГотвач128451553
01/04/2018
"Покажете любовта към семейството си, като ги изненадате с домашна крем пита "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 067
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се изсипва в тава.

Маргаринът + водата + захарта се слагат да заврат, тогава се прибавят и орехите.

С този сироп се заливат корите и се объркват хубаво. Оставят се да изстинат.

Продуктите за крема без 4 белтъка се разбиват хубаво.

Слагат се на огъня и непрекъснато се бъркат до получаване на гъст крем.С него се залива изстиналата юфка. Остава се да се стегне.

През това време белтъците се рабиват на твърд сняг, като постепенно се прибавя захарта.

Белтъчния сняг се разстила върху изстиналия крем и се залепя хубаво по стените и ръба на тавата. По желание се поръсва със счукани орехи.

Запича се само на горен реотан включен на 50-70°C до леко порозовяване на белтъка.

Поднася се нарязана на парчета в желаната от вас форма.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар