Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен Кекс с Ябълки

Мраморен Кекс с Ябълки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мраморен Кекс с Ябълки7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Грехота е да поднесете кафето така, като може да приготвите лесно ароматен мраморен кекс с ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 120 г
  • брашно - 220 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ябълка - 160 г настъргана
  • какао - 30 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и разбъркайте хубаво.

Сипете содата в киселото мляко и оставете да шупне. Добавете киселото мляко в сместа и отново разбъркайте хубаво.

Почистете, обелете и настържете ябълката.

Смесете бакпулвера с брашното и го пресейте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. Добавете какаото в едната част, а ябълката - в другата част.

Във форма за кекс, предварително намаслена и посипана с брашно, сипете от бялата смес. Отгоре изсипете кафявата и отново бялата.

Може с клечка да разбъркате леко, за да се прелеят пластовете.

Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 45 мин.

Проверете кекса с клечка за зъби за готовност. Извадете и оставете да изстине.

При готовност извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Svetozar Simov
Svetozar Simov
Стана много добре, само какаото ми се стори повечко ( и респективно захарта недостатъчна, но това е лично мнение, понеже обичам да ми е доста сладко). СЛадкиша е с умерена сладост. При мен 30те грама какао направиха сместа доста гъста.
25.01.2019 01:53
1
rosicapi
rosicapi
Изглежда много вкусен
01.09.2018 15:14