Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушен заек върху канапе от лук

Задушен заек върху канапе от лук

Задушен заек върху канапе от лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Заек се готви така - две мнения по въпроса няма"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • лук - 3 големи глави стар
  • сос терияки - 1 к.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснете хубаво заешкото, като във водата сипете една лъжица оцет.

Измийте и сложете да се вари заешкото месо със зеленчуковата подправка.

Нарежете лука на шайби и сложете в тиган да се задуши, като сипете соса. Като омекне, добавете кафявата захар и черния пипер, може малко сол, ако ви се струва безсолен.

Заешкото месо сложете да се задуши в маслото, като овкусите със сух джоджен, червен пипер и черен пипер.

В подходящи чинии сложете от лука като канапе и подредете от задушеното заешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: