Карамелизирани Ябълки с Канела

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
835
946
1
02/04/2018
"Толкова лесни за приготвяне, толкова вкусни - перфектният десерт"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 748
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр. жълти
  • кафява захар - 4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сладолед - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги почиставаме от семките, но не ги белим. Нарязваме на дебели полумесеци и ги поръсваме с лимоновия сок.

Подреждаме ги в тефлонова тава и равномерно ги поръсваме със захарта и канелата.

Печем на 200 градуса по средата на фурната до карамелизиране на захарта.

Сервираме ябълките охладени с топка сладолед.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар